Het Verhaal van Sena

Mode die goed voelt
Sena is vrouwelijke, stoere mode met eigenzinnige details. Gemaakt voor iedere vrouwelijke vorm, minimalistisch, chique en met ongewone accenten. Maar Sena is bovenal bewust. Niet alleen zelfbewust, maar ook bewust van de wereld om haar heen. Ecologisch op hoge hakken, dat is Sena!

Maria de Sena Neves is de ontwerpster achter Sena. Geboren op de Kaapverdische eilanden en getogen in Nederland, neemt ze een schat aan cultuur en inspiratie mee in haar ontwerpen. Maria deed al aan 'eco' toen eco nog geen modewoord was. In 2009 besloot de ervaren designer aan de slag te gaan met haar droom: een elegant, pittig modemerk met mens- en milieuvriendelijk geproduceerde kleding.

Vanzelfsprekend kiest de designer voornamelijk biologische materialen voor haar ontwerpen. En wat wel synthetisch is, komt uit hergebruik. Zoals knopen uit gerecyclede PETflessen of een oude knopendoos. Zo wordt zelfs kunstmatig bijna organisch. Sena gebruikt stoffen als katoen, wol, hennep, linnen, zijde en bamboe. Deze zijn allemaal gecertificeerd biologisch. Daarnaast gebruikt ze andere duurzame materialen zoals tencel en gerecycled leer. Alles wordt eerlijk geproduceerd in Nederland. Sena is dan ook lid van de Fairwear Foundation.

In het kort: Sena is couture die goed voelt.